Transilvania Train – Ediția 2021 - Romania
5 zile/4 nopti - 780 €
Hotel:
Transilvania Train – Ediția 2021
Brasov, Romania
Transport: Tren
Cazare: 5 zile/4 nopti
Pret: Incepand de la 780 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Inclus in pachet:
 • transport cu trenul și autocar/microbuze pe tot parcursul celor 5 zile;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* la Brașov, Sighișoara, Alba Iulia și Iulia;
 • prânz și cina conform programului;
 • 2 workshop-uri la alegere în ziua 2 și workshop-ul gastronomic în ziua 3;
 • turiri ghidate conform programului și intrarile la obiectivele turistice;
 • toate mesele și gustările, snacks-uri, cafea, ceai, băuturi răcoritoare și alcoolice;
 • toate activitațile din tren și din orașele de debarcare: degustări de vin, degustări de produse tradiționale, ateliere, concerte și câteva surprize.

Nu este inclus in pachet:
 • cheltuieli personale;

Harta Traseu


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/globe365/public_html/wp-content/themes/freespirit/functions.php on line 4339

Observatii Tarife

Cât costă?

780.00 EUR/pers

 

Când și cum plătesc?
Înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 30% din tarif și se încheie la epuizarea locurilor.  Diferența de 70 % se achita cel târziu la data de 15 iulie 2021.

Poți achita prin transfer bancar sau în numerar ori cu cardul la sediul agenției.

Loading...

Transilvania Train – Ediția 2021

 •  
 •  
 •  
 •   

Ce este Transilvania Train?

Un eveniment turistic, o călătorie cu trenul, dar nu numai. Un lanţ de experiente unice: de la ţiglarit la degustări de vinuri şi la povesti nemaiuzite despre oamenii din Transilvania. Trei oraşe medievale în care poposim în cele mai bune hoteluri: Sighişoara, Alba Iulia şi Sibiu, unde vom fi întampinaţi cu surle şi tobe sau cu salve de tun. Manifestari muzicale special organizate pentru noi: concert de orga, fanfară şi concert de musică clasica. Experienţe culinare adunate din reţetele de odinioara ale minorităților ce au influenţat ținutul transilvănean.

 

Unde?

În Transilvania

 

Când?

25.08 – 29.08.2021 (5 zile / 4 nopți)

 

Ce avem special în program?

Totul!  Transilvania Train a fost creat pentru a oferi pasagerilor o experiență unică. Detalii despre program, workshopuri sau rută găsești accesând site-ul programului: www.transilvania-train.com

 

Unde vom sta?

Brașov – Hotel Kronwell ****  https://kronwell.com/ 

Sighișoara – Hotel Double Tree by Hilton****  http://www.hiltonhotels.com/ro_RO/romania/doubletree-by-hilton-hotel-sighisoara-cavaler/ 

Alba Iulia – Hotel Transilvania****   http://www.hoteltransilvania.eu/ 

Sibiu – Hotel Continental****  https://continental-forum-sibiu.continentalhotels.ro/ 

 

Itinerar

Ziua 1

Ziua 1 - Brașov - 25.08.2021

Sosirea este individuală în Brașov, începând cu ora 15.00.
Seara, la ora 19:00, ne întâlnim la un cocktail în barul hotelului pentru a ne cunoaște și pentru a afla detaliile experienței ce începe a doua zi.
Cazare hotel 4*.

Ziua 2

Ziua 2 - Zona Haferland - 26.08.2021

La ora 09:00 plecăm spre Gara Brașov, unde, în sunetul fanfarei, ne îmbarcăm în primul tren turistic din Romania – Transilvania Train.
Timp de două ore, ne împrietenim în compania unor vinuri și brânzeturi premium românești, descoperind primele povești ale Transilvaniei, începând cu defileul și vulcanul de la Racoș până la așezarea secuilor.
La ora amiezii debarcăm în gara din Mureni.
Intrăm în Țara Ovăzului, Haferland. Pe parcursul acestei zile descoperim poveștile bisericilor fortificate din Saschiz, Viscri, Criț, Bunești și Meșendorf, povești completate de către locuitorii ce au îmbogățit acest ținut.
La ora 13:30 ajungem la Criț, la Casa Kraus, fosta casă parohială, unde luăm prânzul cu preparate specifice zonei Haferland și ne relaxăm în curtea bisericii fortificate.
De la ora 15:00, continuăm explorarea Haferlandului, ne bucurăm cu localnicii și ne minunăm de povestea lor.
După-amiază, părăsim Haferland-ul, ieșim din mirajul acestuia și ne îndreptăm către Sighișoara.
Începând cu ora 19:30, suntem așteptați în restaurantul hotelului Double Tree by Hilton/Mercure Binder Bubi din Sighișoara pentru o cină cu bucate alese.
La ora 21:00 pornim în cel mai spectaculos tur al Cetății Sighișoara, un tur nocturn cum nu s-a mai văzut, însoțiți de către vestitul toboșar al cetății.
Cazare hotel 4*.

Ziua 3

Ziua 3 - Meșteșuguri tradiționale - 27.08.2021

La ora 08:30, după micul dejun ne îndreptăm către Gara Sighișoara, unde Transilvania Train ne așteaptă pentru a explora o nouă destinație din Siebenburgen: Mediaș și împrejurimile.
Din nou, la bordul trenului, timp de o oră ne vom lăsa pradă poveștilor și peisajelor din Transilvania la o ceașcă de cafea, ceai și un pahar de vin sau bere românești.
La ora 10:00 debarcăm în Gara Mediaș si ne vom îndrepta, în grupuri, către destinațiile unde vom cunoaște specificul și tradiția zonei, participând la activitățile și atelierele meșteșugărești, susținute de către localnici și artiști pricepuți.

Începând cu ora 13:00, fără să ieșim din peisajul și starea generată de activitățile și atelierele meșteșugărești, luăm masa de prânz. Încă o ocazie de a savura preparatele din inima Transilvaniei.
Continuăm după-amiaza cu al doilea atelier ales/a doua activitate aleasă, meșterind alături de localnici, calfe sau artiști populari, pasionați ai frumosului, ce ne vor împărtăși secretele păstrate de generații.
După activități și ateliere, ne îmbarcăm în autocare pentru a ne urca în trenul care ne așteptă în Gara Copșa Mică, cu gustări și bere rece, pentru o călătorie de aproape trei ore până la Alba Iulia, unde vom fi întâmpinați ca niște oaspeți de seamă.
Cazare hotel 4*

Ziua 4

Ziua 4 - Gastronomia Transilvaniei - 28.08.2021

La ora 09:00 începem ziua cu un tur al Cetății Alba Carolina. Însoțiți de pasionații ghizi ai orașului istoric, vom rememora o parte importantă din istoria României.
La ora 11:30, Transilvania Train ne întâmpină pe peronul Gării Alba Iulia să ne poarte către următoarea destinație: Mullbach-ul medieval sau Sebeșul de azi.
Aici asistăm la un eveniment special: Biserica Evanghelică din Sebeș își deschide porțile, iar orga din 1893 ne va încânta cu un concert unic.
Continuăm seria evenimentelor memorabile cu o experiență gastronomică unică în care toți vom fi implicați – împreună vom găti și vom descoperi rețete de bucate transilvănene, gătite cu bere. La masa de prânz, ne vom bucura de gustul bucatelor preparate de către noi înșine.
La ora 17:50 ne urcăm în tren și, timp de aproape două ore, admirăm peisajele Mărginimii Sibiului și ne delectăm cu poveștile din vremurile când puternicele fortificații ale Sibiului țineau piept atacurilor turcilor.
Seara, la ora 19:30 ajungem în Sibiu, unde ne cazăm.
După o scurtă pauză de relaxare, începând cu ora 21:00, vă invităm la petrecere, în centrul istoric al orașului, cu licori și gustări.
Este ultima seară împreună și merită să o cinstim cum se cuvine!
Cazare hotel 4*

Ziua 5

Ziua 5 - Sibiu și Țara Făgărașului - 29.08.2021

După micul dejun, ne vom bucura de străduțele și piețele Sibiului, urmând ca, începând cu ora 10.00, să participăm la un eveniment special – viori și violine ne vor încânta auzul cu arii din mari opere ale muzicii clasice și cu refrenuri contemporane.
După acest moment de bucurie, plecăm către gară, unde ne îmbarcăm din nou în tren. La ora 11:40 vom porni către Cetatea Făgărașului.
Începând cu 13.30, în interiorul cetății, avem și masa de prânz, ultima masă din Transilvania Train, un regal de gustări din bucătăria transilvăneană reinventată.
Ultima etapă a călătoriei noastre, de la Făgăraș la Brașov, va fi un minunat prilej de a schimba impresii de călătorie, adrese de e-mail sau profiluri de facebook, la un pahar de vin spumant și voie bună.
În jurul orei 17.00, după cinci zile de experiențe memorabile, vom ajunge în punctul final al călătoriei noastre: Gara Brașov.