Transilvania Train – Ediția 2021 - Romania
4 zile - 780 €
Hotel:
Transilvania Train – Ediția 2021
Brasov, Romania
Transport: Tren
Cazare: 4 zile
Pret: Incepand de la 780 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Inclus in pachet:
 • transport cu trenul și autocar/microbuze pe tot parcursul celor 4 zile;
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*;
 • prânz și cina conform programului;
 • 2 workshop-uri la alegere în ziua 2 și workshop-ul gastronomic în ziua 3;
 • intrarile la obiectivele turistice;
 • băuturile și gustarile din tren;
 • toate activitațile din tren și din orașele de debarcare.

Nu este inclus in pachet:
 • cheltuieli personale;

Harta Traseu

Observatii Tarife

Cât costă?

780.00 EUR/pers

 

Când și cum plătesc?
Înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 30% din tarif și se încheie la epuizarea locurilor.  Diferența de 70 % se achita cel târziu la data de 15 iunie 2021.

Poți achita prin transfer bancar sau în numerar ori cu cardul la sediul agenției.

Loading...

Transilvania Train – Ediția 2021

 •  
 •  
 •  
 •   

Ce este Transilvania Train?

Un eveniment turistic, o călătorie cu trenul, dar nu numai. Un lanţ de experiente unice: de la ţiglarit la degustări de vinuri şi la povesti nemaiuzite despre oamenii din Transilvania. Trei oraşe medievale în care poposim în cele mai bune hoteluri: Sighişoara, Alba Iulia şi Sibiu, unde vom fi întampinaţi cu surle şi tobe sau cu salve de tun. Manifestari muzicale special organizate pentru noi: concert de orga, fanfară şi concert de musică clasica. Experienţe culinare adunate din reţetele de odinioara ale minorităților ce au influenţat ținutul transilvănean.

 

Unde?

În Transilvania

 

Când?

25.08 – 29.08.2021 (5 zile / 4 nopți)

 

Ce avem special în program?

Totul!  Transilvania Train a fost creat pentru a oferi pasagerilor o experiență unică. Detalii despre program, workshopuri sau rută găsești accesând site-ul programului: www.transilvania-train.com

 

Unde vom sta?

Brașov – Hotel Kronwell ****  https://kronwell.com/ 

Sighișoara – Hotel Double Tree by Hilton****  http://www.hiltonhotels.com/ro_RO/romania/doubletree-by-hilton-hotel-sighisoara-cavaler/ 

Alba Iulia – Hotel Transilvania****   http://www.hoteltransilvania.eu/ 

Sibiu – Hotel Continental****  https://continental-forum-sibiu.continentalhotels.ro/ 

 

Itinerar

Ziua 1

Ziua 1 - Brașov - 25.08.2021

Sosirea va fi individuală în Brașov, iar cazare se va face la hotelul Kronwell. Seara, la 19:00, ne vom întâlni la un cocktail în barul hotelului pentru a ne cunoaște și pentru a afla detaliile experienței ce va începe a doua zi.

Ziua 2

Ziua 2 - Haferland - 26.08.2021

In gara din Brasov, in sunetul fanfarei, ne vom imbarca in primul tren turistic din Romania – Transilvania Train.
Timp de trei ore ne vom imprieteni in compania unor vinuri premium romanesti si vom descoperi primele povesti ale Transilvaniei. De la defileul si vulcanul de la Racos pana la asezarea secuilor.
Debarcam in gara Archita.
Vizita in Haferland – impreuna vom face turul satelor Archita, Viscri si Crit.
Masa de pranz in Crit.
Continuam explorarea Haferlandului. Ajungem la Mesendorf, Fiser si Saschiz.
Plecam catre Shighisoara.
Cazare la Hotelul Double Tree by Hilton**** sau similar.
Cina la restaurantele hotelului.
Daca mai aveti energie, vom face un tur nocturn al cetatii Sighisoara.

Ziua 3

Ziua 3 - Tradiții transilvănene - 27.08.2021

Dupa micul dejun ne indreptam catre gara din Sighisoara unde Transilvania Train ne asteapta pentru a explora o noua destinatie din Siebenburgen: Mediasul si imprejurimile.
Din nou, la bordul trenului vom explora cateva dintre traditiile viticole ale regiunii: vinurile de la Villa Vinea.
Debarcam in gara Medias si, in grupuri mici, ne vom indrepta catre zonele unde vom avea primele experiente culturale ale zonei –workshopurile. Doua ore vom experimenta traditiile culturii transilvanene. De la tiglarie pana la impletituri.
Pentru masa de pranz ne vom intalni in mijlocul naturii pentru a savura inca o serie de preparate din inima Transilvaniei.
Dupa amiaza vom pleca din nou la explorat: de data aceasta arhitectura sau istoria locurilor, biologia pajistilor sau cursuri de arta fotografica.
Catre finalul dupa amiezii ne vom imbarca in tren la Copsa Mica si vom pleca spre Alba Iulia. Garda cetatii ne va astepta la gara, iar in cetate salve de tun se vor trage in onoarea oasapetilor.
Dupa turul cetatii ne vom opri pentru cina la unul dintre restaurantele din cetate.
Formalitatile de cazare la hotel Transilvania si la celelalte hoteluri partenere vor fi foarte scurte, iar un somn bun ar fi de dorit pentru ca...

Ziua 4

Ziua 3 - Gastronomia Transilvaniei - 28.08.2021

Repede cu micul dejun.
Transilvania Train asteapta nerabdator pe peronul garii din Alba Iulia sa ne poarte catre urmatoarea destinatie: Mullbach-ul medieval sau Sebesul de azi.
Aici vom asista la un lucru rar: biserica evanghelica din Sebes isi va deschide portile, iar orga din 1893 ne va oferi un concert unic de muzica clasica si corala.
Din Sebes vom pleca spre un eveniment memorabil: O experienta gastronomica unica la care toti pasagerii vor fi implicati – impreuna vom gati si vom descoperi retete de bucate transilvanene.
Aici vom avea si masa de pranz.
In mijlocul amiezii ne vom urca in tren si, timp de trei ore, vom admira peisajele Marginimii Sibiului si ne vom delecta cu povestile din vremurile cand puternicele fortificatii ale Sibiului tineau piept atacurilor turcilor.
Ajunsi la Avrig, veselia si voia buna vor fi elementele esentiale ale unui picnic in aer liber la umbra trenului.
Seara, tarziu, ajungem la Sibiu. Aici ne vom caza la hotelurile Continental si Ibis din centrul orasului. De la gara la oras vom ajunge pietonal, dar pentru cei care ziua a fost mai lunga, vom avea servicii de transfer asigurate.

Ziua 5

Ziua 5 - Sibiu și Tara Făgărașului - 29.08.2021

Dupa micul dejun, vom face cativa pasi in Piata Mica din Sibiu unde ne va astepta o surpriza: Viori si violine ne vor incanta auzul cu arii din mari opere ale muzicii clasice sau cu refrenuri contemporane.
Dupa acest moment de bucurie, vom pleca catre gara ne vom urca in tren si ne vom indrepta catre cetatea Fagarasului.
Aici, in interiorul cetatii vom avea si masa de pranz.
Ultima etapa a calatoriei noastre, de la Fagaras la Brasov va fi un minunat prilej de a schimba adrese, impresii de calatorie, adrese de e-mail sau profiluri de facebook.
In jurul orei cinci dupa amiaza, dupa patru zile de experiente memorabile, vom ajunge in punctul final al calatoriei noastre: Gara Brasov.