Drumul Mătăsii – Cu trenul prin Asia Centrală de la Ashgabat la Almaty - Oricare
14 Zile/ 13 Nopți - 2940 € €
Drumul Mătăsii – Cu trenul prin Asia Centrală de la Ashgabat la Almaty
Oricare
Transport: Avion
Cazare: 14 Zile/ 13 Nopți
Pret: Incepand de la 2940 € euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Inclus in pachet:
 • 7 nopți în trenul privat în categoria rezervată.
 • 6 nopți cazare în hoteluri de 4/5 stele.
 • Ghid vorbitor de limba engleză.
 • Doctor la bordul trenului.
 • Excursiile și tururile orașelor, inclusiv vizitarea monumentelor menționate în program.
 • Transportul și tururile cu autocarul menționate în program.
 • Toate mesele menționate în itinerar ( mic dejun, prânz, cină).
 • Serviciu de treansport bagaje și portar în ficare gară.
 • Discuții informative și amuzante despre locurile vizitate, localnici și cultură.
 • Pliante informaționale despre regiunile vizitate și tren în fiecare compartiment.

Nu este inclus in pachet:
 • Taxele de viză
 • Zborul cu avionul
 • Cheltuielile personale
 • Tipsuri

Harta Traseu


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/globe365/public_html/wp-content/themes/freespirit/functions.php on line 4339
Loading...

Drumul Mătăsii – Cu trenul prin Asia Centrală de la Ashgabat la Almaty

 •  
 •  
 •  
 •   

Această călătorie vă familiarizează cu numeroasele și variatele culturi de-a lungul legendarului ”Drumul Mătăsii” și cu numeroasele localități care au creat istoria, nu mai puțin de 7, aflate în patrimonial UNESCO.

Întinzându-se de la Marea Caspică la munții Tien Shan ( muntele Sfânt) în China, țările Asiei Centrale: Turkmenistan, Uzbekistan și Kazakstan sunt înzestrate cu multă istorie și cultură, pe care o puteți savura din plin în această călătorie cu trenul privat.

 • Tren privat confortabil cu 5 categorii diferite.
 • 7 Patrimonii UNESCO:  Nisa, Merv, Itchan, Kala Khiva, Bukhara, Samarqand, Shakhisabz și Turkestan.
 • Observatorul Ulug Bek
 • Deșerturile Karakum și Kysilkum
 • Anticul oraș Afrosiyob excavat.
 • Producerea tradițională a obiectelor de artă: Mătase și Carpete.
 • Prânzul într-o casă tipică în Uzbek.

Itinerar

Ziua 1

Bine ați venit în Ashgabat -

În prima zi în Asia Centrală aterizați în locul unde munții se îmbină cu deșertul, în Ashgabat, capitala Turkmenistanului. Întâmpinarea și transferul către hotelul aflat în centrul orașului Asghabat, printre construcții noi, bulevarde moderne, cupole aurite și monumente de marmură. Odată ajunși vă veți relaxa confortabil pentru aventura ce urmează.
Seara veți înnopta la Grand Turkmen Hotel (sau similar)

Ziua 2

Capitala Ashgabat și fostul Oraș Imperial Nisa -

Dimineața veți vizita piața tipic orientală, aglomerată și zgomotoasă plină de arome, mirodenii, covoare tradiționale, piei de animale și nu în ultimul rând mâncare tradițională preparată pe stradă (street food). Veți vizita anticul oraș al Imperiului Part, Nisa. După amiază veți merge într-un tur, cu ghid, al Muzeului Național în Ashgabat, unde sunt expuse artefacte excavate din ruinele antice ale orașului Nisa.
După prânz veți relua un scurt tur al orașului Ashgabat, a cărei aparențe distinctive este caracteristică Turkmenistanului, care se proclamă singur ”Centrul Turkmen”. Amenajări în stil Hollywood de-a lungul orașului și îmbujorări cu ultimele uleiuri folosite în abundență pot fi impresionante, chiar amuzante uneori.
Seara vă îmbarcați în trenul privat unde găsiți bagajele așteptându-vă în compartimentul dumneavoastră
Luați cina în vagonul restaurant al trenului, care pleacă seara spre Merv.
Veți înnopta în tren.
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 3

Merv, Perla Estului -

Trenul privat ajunge dimineața devreme în orașul Merv, Patrimoniu Cultural UNESCO, rămășițele a ceea ce a fost cândva unul dintre cel mai vast și magnific oraș al Lumii.
Prima impresie va fi incredibilă: ziduri gigantice și turnuri, pur și simplu, în mijlocul deșertului lângă impozantele ruine ale clădirilor antice, precum: mormântul sultanului Sanjar, castelul fecioarei Kyz Kala, istorica casa de gheață, și alte morminte.
Prânzul este servit în curtea pitorească a casei unei familii locale, împreună cu gazdele.
Veți înnopta în tren.
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 4

Bukhara, Orașul Nobil -

Orașul Bukhara, localizat în mijlocul deșertului Kyzylkum, are cam o mie de monumente arhitecturale care amintesc de epoca de aur a faimosului „Drum al mătăsii”. În piața hanului numeroase condiment exotice, blănuri și în special mătasea au fost depozitate și date la schimb.
Centrul vechi al orașului este în patrimonial UNESCO și adăpostește mineratul Kalyan înalt de aproape 50 m, iazul Lyab-I Hauz Ensemble și alte monumente. Într-o curte a unui centru cultural tradițional, în sunete muzicale veți asista la un spectacol al dansurilor locale și o prezentare a coloratelor costume naționale.
Veți înnopta la Hotelul Asia Bukhara (sau similar).
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 5

Mausoleul Samanid -

Bukhara, care poartă denumirea de Sherif (cel nobil), și-a conservat de-a lungul existenței imaginea orientală antică grandioasă și colecția unică a arhitecturii autentice. Dimineața veți fi conduși la splendidul centru cultural Mir-e-Arab madrasa și mausoleul Samanid, una dintre cele mai frumoase structuri ale Asiei Centrale. Veți face un tur al masivului Ark Citadel, un oraș în oraș, care a fost cândva scaunul guvernamental al Bukharei aici veți vizita sala tronului. După vă deplasați către reședința de vară a ultimului emir. Ziua se va termina cu vizita singurei moschee din Lume pentru femei la complexul Sufi și centrul pelegrinilor, la aproximativ 15 kilometri în afara orașului.
Veți înnopta la Hotelul Asia Bukhara (sau similar).
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 6

De la Bukhara la Khiva -

Dimineața este a dumneavoastră să o petreceți cum doriți. La prânz trenul pleacă spre Khiva, Uzbekistan. Pe drum veți admira uimitorul peisaj: stepa întinsă, munții distanți și cerul albastru, i-au marcat în antichitate pe călătorii drumului mătăsii.
Noapate o veți petrece în tren.
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 7

Khiva, o poveste în piatra desprinsă din 1001 Nopți -

După micul dejun trenul ajunge în sudul regiunii istorice Zhetysu ( 7 râuri ), un minunat peisaj al oazei Khiva. Vă veți simții în alta lume în fața mărețelor ziduri ale orașului, cu porțile și bastioanele construite din cărămizi de lut. Viața încă pulsează în jurul minaretului Kalta Minor la fel ca la în timpurile de glorie. Turul vă permite să intrați în atmosfera și vibrația oazei. Monumentel sale: palate, moschee, minareturi, mausolee și centre culturale sunt printre cele mai bine prezervate orașe orientale arhitecturale din timpurile medievale. Prânzul îl veți servi în palatul de vară Emir (Emir’s Summer Palace).
Trenul dumneavoastră pleacă seara spre Samarqand.
Noapate o veți petrece în tren.
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 8

Samarqand – Întrepătrunderea culturilor -

Astăzi veți vizita împrejurimile faimosului oraș istoric, care sub conducerea lui Timur a fost considerat cel mai frumos și prestigios oraș al Lumii. Este unul dintre cele mai vechi orașe locuite în permanență. Aici sunt cele mai remarcabile ansamble arhitecturale din Asia Centrală: necropolele șahului Zinde (The Necropolis of Shah-e Zinde), site-urile antice excavate ale Afrosiab (împreună cu turul muzeului) și piața Registan Square. Rămîne în istorie, ca locul unde femeile din Uzbek și-au ars voalurile (paranjas), în 1917 pentru a marca trecerea în noua era.
Veți înnopta la Hotelul Registan Plaza Hotel (sau similar).
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 9

Magnificul Samarqand -

Ziua de azi în fascinantul oraș din Patrimoniu UNESCO include: un tur la manufactura carpetelor de mătase, o vizită la o familie Uzbekă, unde veți admira arta tradițională de obținere a hârtiei din scoarță de dud, opriri la Ulug Beg Observatory ( faimosul observator arab), ruinele moscheiei Khanum Mosque și interiorul palatului Gur Emir Mausoleum.
Veți înnopta la Registan Plaza Hotel (sau similar).

Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 10

Shakhrisabz și munții din apropiere -

Astăzi vă veți bucura de o excursie în jurul regiunii muntoase, unde venerarea focului și șamanismul sunt încă practicate sub formă de ritualuri. Mituri rare pe care nu le mai regăsiți în alte părți. O ceremonie tradițională vă va introduce în folclorul unic al regiunii și aveți șansa șă experimentați viața zilnică a localnicilor.
La bordul trenului, în continuare, veți călătorii pe faimosul drum al mătăsii către locul de naștere a lui Timur, orașul verde Shakhrisabz (Patrimoniu Cultural UNESCO). Aici veți vedea monumentala arhitectură a palatului marelui conducător mongol din secolele XIV-XV. Seara trenul pleacă spre Tashkent. La bord veți degusta vinuri din Uzbek.
Veți înnopta în tren.
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 11

Tashkent – Oaza verde -

Dimineața trenul dumneavoastră ajunge în Uzbek, capitala Tashkent. Turul orașului vă oferă o privire apropiată a acestei oaze în mijlocul stepei. Vedeți monumentele: madrassa Kukeldash, Kavoj, Amir Timur și casele tradiționale kazace din lut. Seara asistați la un spectacol într-o sală de concerte( dacă timpul permite), după care trenul pleacă spre Kazakhstan.
Veți înnopta în tren.
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 12

Turkestan – Centrul pelerinajului nomad -

Formalitățile vamale la granița cu Kazakhstan sunt completate în confortul compartimentului. Înainte de prânz ajungeți în orașul Turkestan. Vizitați mausoleul lui Khoja Ahmed Yasawi (Patrimoniu Cultural UNESCO), una dintre cele mai signifiante exemple ale arhitecturii Timurid. După veți continua către Almaty, la bordul trenului dumneavoastră privat.
Veți înnopta în tren.
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 13

Almaty – Părintele mărului -

Trenul dumneavoastră ajunge în Almaty după prânz. Un tur al orașului vă oferă propria impresie despre această metropolă verde la poalele măreților munți „Ile Alatau Mountains”. Vedeți impozanta catedrală ortodoxă rusă Zenkov construită în întregime din lemn, palatul căsătoriilor, circul din Almaty și moscheea centrală. Seara serviți o cină delicioasă într-un ”yurt„ tradițional.
Veți înnopta/petrece ziua (în funcție de ora zborului): Hotel Rahat Palace
Mese incluse: Mic dejun – Prânz – Cină.

Ziua 14

Almaty - Călătoria epică se încheie aici -

Astăzi veți fi conduși la aeroport și veți zbura spre casă, după această călătorie specială.