Tur de 2 zile în Munții Buzăului - România
1 noapte/2 zile - 130 €
Hotel:
Tur de 2 zile în Munții Buzăului
Buzău, România
Transport: Autocar
Cazare: 1 noapte/2 zile
Pret: Incepand de la 130 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Inclus in pachet:
  • Transport cu autocarul București – Cazare în Măgura– București;
  • O noapte de cazare cu mic dejun;
  • Două mese de prânz;
  • Taxe de intrare la obiectivele turistice incluse în program;
  • Ghid însoțitor și materiale informative;

Nu este inclus in pachet:
  • Asigurari storno;
  • Cheltuieli personale;

Harta Traseu

Observatii Tarife

Cât costa, când și cum plătesc?

Înscrierile încep din momentul lansării programului și se încheie la epuizarea locurilor.

Poți achita prin transfer bancar sau în numerar ori cu cardul la sediul agenției.

 

Tariful este de 130 euro/persoană, iar pentru camera single crește cu  30 de euro/persoană.

În cazul în care nu se întrunește grupul minim de 8 persoane, turul se anulează. Vom reconfirma turul prin e-mail cu 8 zile înainte de începerea acestuia.

 

Loading...

Tur de 2 zile în Munții Buzăului

  •  
  •  
  •  
  •   

Când?

24-25 octombrie 2020

 

Ce vedem?

  • Muzeul de Chihlimbar
  • Babele de la Ulmet- opțional (dacă ne permite condiția meteo)
  • Barajul de la Siriu
  • Cascada Pruncea- opțional (dacă ne permite condiția meteo)
  • Vulcanii Noroioși pâclele mari
  • Platoul Salin din Meledic
  • Tabăra de sculptură de la Măgura

 

*Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

* Programul turului include și drumeții pe munte și este nevoie de încălțăminte adecvată.

 

Unde stăm?

Cetățuia din Măgura 4****  www.pensiunea-cetatuia.ro   sau similar

Itinerar

Ziua 1

Ziua 1 -

Plecăm la ora 09:00 din București și ajungem la 10:40 în Buzău. De aici ne îndreptăm spre munte în comuna Colți pentru a vizita Muzeul Chihlimbarului. Acesta găzduiește o mare varietate de mostre de chihlimbar, o expoziție cu peste 270 de piese brute și prelucrate, colecții de flori de mină, roci, fosile și pietre semiprețioase. Toate aceste pietre semiprețioase au fost extrase din minele din zona Munților Buzăului.
De aici se poate urca opțional la Schiturile rupestre din Buzioru, In zonele Alunis- Nucu- Fisici – Ruginoasa au fost descoperite un număr mare de complexe rupestre, unele locuite din preistoric, altele folosite drept chilii de sihastri sau amenajate ca lăcașuri de cult creștin.
În jur de ora 13-14, mergem spre masa de prânz la Green Garden din Nehoiu.
După amiază ne îndreptăm tot mai sus spre munte către Barajul de la Siriu. Cu o înălţime de 122 de metri, Barajul Siriu este al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară, al cincilea din Europa şi al 12-lea din lume.Construcţia barajului a durat aproape două decenii, între 1975 şi 1994 şi a fost realizat după o metodă inovatoare pentru acele vremuri, fără ciment, numai din pământ, piatră, steril şi miez din argilă. Barajul a fost realizat prin unirea celor doi munţi din apropiere, masivul Podul Calului şi masivul Siriu. Lacul Siriu oferă și o priveliște spectaculoasă pentru cei care ajung sus să îl vadă.
Ne continuăm explorarea munților din Buzău și ajungem pe un drum de câțiva metri pe jos prin pădure la Cascada Pruncea, ce măsoară 17 metri. O legendă a locului spune că în urmă două veacuri, deschizătura din peretele stâng al cascadei era folosită de haiducii locali pe post de ascunzătoare.
De aici pornim în jos spre sate și ne cazăm în Măgura. Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 2

Ziua 2 -

După micul dejun, plecăm la ora 09:00 să vizităm Tabăra de Sculptură din Măgura, inițiată la propunerea lui Nicolae Ceaușescu pentru a marca sărbătorirea a 16 veacuri de atestare documentară a Buzăului. Așadar, timp de 16 ani (între anii 1970-1985), lucrând cate 2 luni pe an, peste 163 de sculptori au realizat 256 de lucrări de piatră.
Următoarea oprire este la una dintre cele mai cunoscute atracții ale județului, Vulcanii noroioși de la Pâclele Mari. Fiind una dintre cele mai prețioase comoare ale României, Vulcanii noroioşi din județul Buzău ocupă cea mai mare suprafaţă din țară. Sunt formațiuni create de gaze naturale aflate la 3000 de m adâncime. Acest fenomen natural este o raritate la nivel european dar și în lume.
Porțiunile cu pământ uscat îți dau senzația că ești pe lună, iar straturile albe lăsate de vaporii de apă cu sare, de-a lungii vulcanilor, pictează împreună o imagine pe care nu ai să o vezi oriunde.
De aici pornim în ultima vizită și urcăm spre munte la Platoul Salin de la Meledic. Canioanele de sare existente în relieful din jurul Meledicului ascund multe peșteri săpate în sare, dintre care una beneficiază de niște dimensiuni impresionante. Peștera este amplasată într-o pădure de tei chiar la poalele unui versant abrupt, inaccesibilă pentru vizitare.
În mijlocul platoului de sare se află un lac de apă dulce numit și Lacul fară fund, înconjurat de multe legende privind apariția acestuia. De asemenea, 25 de sculpturi din lemn întregesc aspectul pitoresc al locului, aparținând unei tabere de sculptură din zonă.
De aici plecăm spre Ferma Dacilor pentru masa de pranz la liber.
Sosire în București în jurul orei 17:30.

Observatii

Documente necesare călătoriei: carte de identitate valabilă pe toată durata călătoriei.

Persoanele care călătoresc singure și solicită cazare în regim partaj, vor fi cazate în cameră cu una sau două persoane, de același sex, în funcție de numărul persoanelor înscrise. Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neînțelegeri care pot apărea între solicitanții de partaj.

În situația în care partajul nu poate fi completat, în funcție de numărul de persoane înscrise, persoanele care au solicitat cazare în regim partaj nu vor achita suplimentul de cameră single.

Persoanele care doresc să fie cazate singure în cameră vor plăti suplimentul de cameră single.

Transportul este asigurat cu minibus/autocar clasificat, destinat transportului turiștilor în  trafic intern și internațional.