Tur de 2 zile Dobrogea de Nord – Ediția 2020 - România
1 noapte/2 zile - > 125 €
Hotel:
Tur de 2 zile Dobrogea de Nord – Ediția 2020
Tulcea, România
Transport: Autocar
Cazare: 1 noapte/2 zile
Pret: Incepand de la > 125 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Inclus in pachet:
 • Transport cu autocarul București – Cazare în Tulcea– București;
 • O noapte de cazare cu mic dejun;
 • Două mese de prânz
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice incluse în program;
 • Vizită cu degustare la crama Vinuri de Macin;
 • Ghid însoțitor și materiale informative;

Nu este inclus in pachet:
 • Asigurare storno;
 • Taxe și cheltuieli personale;

Harta Traseu

Observatii Tarife

Cât costa, când și cum plătesc?

Înscrierile încep din momentul lansării programului și se încheie la epuizarea locurilor.

Poți achita prin transfer bancar sau în numerar ori cu cardul la sediul agenției.

Acceptăm vouchere de vacanță emise de Edenred, SODEXO și Up Romania.

 

Tariful este valabil pentru un grup de 30 de persoane.

Tariful pentru un grup mai  mic de 30 persoane este de 140 euro.

 

În cazul în care nu se întrunește grupul minim de 8 persoane, turul se anulează. Vom reconfirma turul prin e-mail cu 8 zile înainte de începerea acestuia.

Loading...

Tur de 2 zile Dobrogea de Nord – Ediția 2020

 •  
 •  
 •  
 •   

Trei mii de ani de locuire permanentă au permis Dobrogei să acumuleze unul dintre cele mai bogate tezaure antropologice din Europa. Dunărea și Marea Neagră au contribuit din plin și ele la crearea unui relief unic pe care o lungă suită de civilizații s-a suprapus.

Vă invităm într-un tur scurt, de două zile, pentru a explora și a asculta poveștile Dobrogei. De la cum Classis Flavia Moesica ( flota romană de Dunăre) a apărat imperiul si cum s-a transformat acesta pe vremea bizantinilor, de la inexplicabila cetate Ibida până la cum turcii și-au lăsat amprenta asupra Babadagului, vom trece pe scurt prin toate etapele istoriei Dobrogei. Toate asezonate cu un vin bun. 🙂

Când?

3-4 octombrie 2020

Ce vedem?

 • Capidava
 • Ulmetum
 • Cheile Dobrogei
 • Argamum
 • Enisala
 • Niculițel
 • Monumentul Paleocreștin
 • Podgoria Vinuri de Macin
 • Cetatea Noviodunum

*Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

 

Unde stăm?

Hotel Delta 3* în Tulcea sau similar

Itinerar

Ziua 1

Ziua 1 -

Plecăm la ora 09:00 și ne îndreptăm spre prima noastră destinație Capidava. Capidava este una dintre cele mai importante fortificații ale Dobrogei datorită poziționării strategice pe malul Dunării. La doar o oră distanță se află următoarea locație pe care o vom descoperii, si anume vechea cetate romană Ulmetum, fortificație ce a fost distrusă la sfârșitul secolului VI de popoarele migratoare.

După vizitarea acestor două fortificații ne vom opri în jurul orei 14:00 pe Cheile Dobrogei pentru a lua masa de prânz în timp ce admiram peisaje deosebite ce au la baza stânci vechi de milioane de ani.
Următoarea oprire este în comuna Jurilovca, și anume la cetatea Argamum. Cetatea Argamum este considerată a fi cea mai veche așezare de pe teritoriul sud-estic românesc fiind întemeiată de coloniștii greci, întinzându-se pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare. Legendele spun că Argamum este unul dintre locurile unde Argonauții ( cei 50 de eroi din mitologia grecească) s-au oprit în drumul lor spre patrie, după găsirea lânii de aur, când erau urmăriți de flota regelui Aetes, tatăl Medeei.
Încheiem prima zi a turului nostru cu o locație la fel de unică și fascinantă ca cele de până acum. Dacă încă nu v-ați dat seama care este următoarea destinație va lăsăm noi câteva indici: după VI secole de când a fost construită încă mai are ziduri și bastioane ce ating înălțimi de pana la 5-10 metri; a fost construită cu scop militar, iar în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân a fost integrată în sistemul de apărare al Țării Romanești. Este vorba despre cetatea Enisala.
Ajungem în jurul orei 19:00 la locația de cazare iar apoi timp liber.

Ziua 2

Ziua 2 -

Luăm micul dejun, iar la ora 09:00 plecăm spre prima noastră destinație din cea de a doua zi, Niculițel. În Niculițel avem două opriri și anume Monumentul Paleocreștin, bazilica ce a fost descoperită întâmplător în urma unei ploi torențiale ce a erodat pământul provocând dezvăluirea unei porțiuni din cupola criptei. Cea de a doua destinație este Mânăstirea Cocos, loc unde sunt păstrate osemintele găsite în Monumentul Paleocreștin.
Lăsăm în urmă comuna Niculițel și ne pregătim de masa de prânz. Masa de prânz va fi specială în cea de-a doua zi deoarece se va desfășura în cadrul Podgoriei de Vinuri de Macin unde vom avea și o sesiune de degustări de vinuri specifice zonei.
Și desigur, nu ne putem întoarce înapoi în Bucuresti fără a vizita Cetatea Noviodunum, una dintre cele mai importante fortificații atât cu rol strategic cât și economic a Dobrogei.
Sosire în Bucuresti.

Observatii

Documente necesare călătoriei: carte de identitate valabilă pe toată durata călătoriei.

Persoanele care călătoresc singure și solicită cazare în regim partaj, vor fi cazate în cameră cu una sau două persoane, de același sex, în funcție de numărul persoanelor înscrise. Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neînțelegeri care pot apărea între solicitanții de partaj.

În situația în care partajul nu poate fi completat, în funcție de numărul de persoane înscrise, persoanele care au solicitat cazare în regim partaj nu vor achita suplimentul de cameră single.

Persoanele care doresc să fie cazate singure în cameră vor plăti suplimentul de cameră single.

Transportul este asigurat cu minibus/autocar clasificat, destinat transportului turiștilor în  trafic intern și internațional.