Descoperă natura salbatică a Parcului Național Buila-Vânturariţa-program de 5 zile - Romania
4 nopți/5 zile - 248 €
Descoperă natura salbatică a Parcului Național Buila-Vânturariţa-program de 5 zile
Horezu, Romania
Transport: Autocar
Cazare: 4 nopți/5 zile
Pret: Incepand de la 248 euro / persoana
Tip oferta: Sport

Inclus in pachet:
  • 4 nopți cazare la o pensiune de trei stele din Costești;
  • 1 noapte de cazare la Cabana Cheia;
  • Pensiune completa mese de prânz – din care una picnic pe munte si cine – din care una la cabană cu foc de tabără;
  • Transport Bucuresti – Costești si obiectivele din zonă cu microbus;
  • Prezentarea parcului Național Buila Vânturarița și kit informativ.
  • Ghid specializat;

Observatii Tarife

TARIF: 248.00 EUR / persoană

 

Tariful este valabil pentru un grup de minim 8 persoane și maxim 18

Reducere pentru de 10% pentru toti participantii daca grupul este intre 14 si 18 persoane.

 

Supliment cazare in camera single: 75,00 EUR / pers

La Cabana Cheia cazarea nu este nu este disponibila in camere single

 

Loading...

Descoperă natura salbatică a Parcului Național Buila-Vânturariţa-program de 5 zile

  •  
  •  
  •  
  •   

Unde mergem ?

Județul  Vâlcea, localitatea Costești

Traseul aduce laolaltă elemente naturale deosebite și obiective cultural istorice din imediata vecinătate a parcului. Traseul porneşte din satul Bistriţa (4 km nord de satul Costeşti). El urmează firul tumultuos al râului Bistriţa, prin cheile prin care le şi taie între pereţii calcaroşi ai Muntelui Arnota, formând unele din cele mai sălbatice şi spectaculoase sectoare de chei din România şi se continuă, după traversarea muchiei Târnicior, prin Cheile Costeştilor până în satul Pietreni. Cheile Bistriţei Vâlcene se remarcă prin frumuseţea reliefului carstic cu pereţi înalţi, stânci, peşteri, prin cascade dar şi prin flora şi fauna deosebit de bogate în specii rare, protejate de lege. Cheile au o lungime de circa 2 km şi ating, în sectorul cel mai îngust, 4 metri. După circa 2 km, valea Bistriţei începe să se lărgească şi trecem pe lângă Fântâna lui Chirachide şi pe lângă câteva poieni, pentru ca la 4 km de la pornire să se ajungă la o confluenţă (pârâul Gurgui la vest şi Bistriţa la est), unde se află câteva cabane forestiere, punct numit „Între Râuri”. De aici începem un urcuş accentuat înspre est pe Valea Târnicior. După 1 km de urcuş ajungem într-o şa, în punctul cel mai înalt al traseului (900 m), de unde se poate admira creasta dintre Muntele Cacova şi Muntele Piatra. Urmează o coborâre în valea Costeşti, şi apoi pe aceasta în aval, trecând pe la izvorul Priboi. Se coboară în continuare pe versantul estic al Cheilor Costeştilor. Cheile Costeştilor străbat masivul de la nord la sud având o lungime de 2 km. Traseul străbate aceste chei pe drumul forestier de deasupra lor. Principale obiective naturale și cultural-istorice de pe traseu sunt marcate prin amplasarea de-a lungul traseului a 12 panouri informative la: intrarile in traseu din satele Bistrița si Pietreni și în Comuna Costești, Mânăstirea Bistrița, Peștera Liliecilor, Mânăstirea Arnota, Schitul Păpuşa, Cheile Bistriței, Peștera Urșilor, Poiana cu ghiocei de pe Valea Prislop, Cheile Costești și Schitul 44 de Izvoare. De asemenea au fost amplasați și 10 stâlpi cu săgeți indicatoare. La cele două porți de intrare în traseu şi implicit în parc au fost amplasate câte un panou cu informații generale despre parc, descrierea traseului tematic și o hartă a acestuia.

 

Itinerar

Ziua 1

Ziua 1 -

-Sosire în Costești.
-Cazare pensiune (camere duble) in Costesti.
-Vizita a Rezervatiei Naturale Muzeul Trovantilor Costesti – rezervatie geologica-geomorfologica – 1 ora.
-Prezentare (fotografii si filme) a Parcului National Buila-Vanturarita si prezentare/discutare a programului – 1 ora.
-Cina la pensiune.

Ziua 2

Ziua 2 -

-Mic dejun.
-Vizita a Parcului National Buila-Vanturarita pe traseul tematic “Portile Parcului National Buila-Vanturarita: natura si spiritualitate”, cu vizitarea obiectivelor turistice: Schitul 44 Izvoare (sec. XVIII), Cheile Costesti, Valea Prislop, Pestera Ursilor, Cheile Bistritei, Pestera Liliecilor si bisericile rupestre Ovidenia (sec. XVI) si Sfintii Arhangheli (sec. XVIII) , Manastirea Bistrita (sec. XV), Schitul Papusa (sec. XVIII), Manastirea Arnota (sec. XVII) – 3-4 ore.
-Pranz “manastiresc” la Manastirea Arnota.
-Vizita a Muntelui Arnota din Parcul National Buila-Vanturarita, cu vizitarea zonei carstice cu doline, lapiezuri, puncte fosilifere jurasice – 2-3 ore.
-Cazare pensiune (camere duble) in Costesti/Horezu.
-Cina in Costesti/Horezu.

Ziua 3

Ziua 3 -

-Mic dejun in Costesti/Horezu.
-Vizita a Parcului National Buila-Vanturarita pe traseu turistic din “dosul Builei”: Curmatura Builei – La Troita – Poiana de Piatra – Poiana Frumoasa – Piscul cu Brazi – Curmatura Comarnice – Cabana Cheia – unul dintre cele mai frumoase trasee turistice din parc, ce trece prin paduri virgine si poieni cu specii rare – 5-6 ore.
-Pranz (picnic) in Poiana Frumoasă.
-Sosire si cazare la Cabana Cheia.
-Cina si foc de tabără la Cabana Cheia.

Ziua 4

Ziua 4 -

-Mic dejun la Cabana Cheia.
-Vizita a Parcului National Buila-Vanturarita prin Cheile Cheii – vom urma unul dintre cele mai spectaculoase trasee turistice din Parcul National Buila Vânturarita: Brâna Caprelor din Cheile Cheii.
-Parcurgerea drumului Olteniei de sub Munte: Satul Cheia - Pausesti Maglasi – Schitul Jgheaburi (sec. XVIII) – Stoenesti – Dobriceni – Barbatesti – Pietreni – Costesti (35 km), drum foarte pitoresc, prin sate de munte, fanete si livezi, cu priveliste foarte frumoasa catre creasta Buila-Vanturarita.
-Pranz la pensiunea unde suntem cazați.
-Timp liber și cina.

Ziua 5

Ziua 5 -

-Mic dejun la pensiune.
-Vizita a unui atelier de ceramica din Horezu (expozitie, roata olarului, ornare ceramica, cuptor de ars ceramica), cu demonstratie realizare obiecte din ceramica de catre un mester olar – 3 ore
- Masă de prânz la un restaurant din Horezu
- Retur către București .

Observatii

Echipament obligatoriu necesar:

-bocanci,

-rucsac,

-haine pentru ploaie,

-lanterna,

-recipient pentru apa,

-sac de dormit,

-saltea.

Grad de dificultate: 3/5