Comorile Banatului – Circuit de 4 zile - România
4 zile/3 nopți - 280 €
Hotel:
Comorile Banatului – Circuit de 4 zile
Drobeta Turnu Severin-Herculane-Oravița-Eșelnița, România
Transport: Autocar
Cazare: 4 zile/3 nopți
Pret: Incepand de la 280 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Inclus in pachet:
  • Transport cu autocarul București –Băile Herculane, Oravița, Eșelnița– București;
  • 3 nopți de cazare cu mic dejun;
  • Două mese de prânz;
  • Două cine;
  • Taxe de intrare la obiectivele turistice incluse în program;
  • Bilet de tren Anina-Oravița;
  • Ghid însoțitor și materiale informative;

Nu este inclus in pachet:
  • Asigurare storno;
  • Cheltuieli personale;

Harta Traseu

Observatii Tarife

Cât costa, când și cum plătesc?

 

280 euro/persoană în cameră dublă

Supliment cazare în cameră single 90 euro.

Înscrierile încep din momentul lansării programului și se încheie la epuizarea locurilor.

Pentru  înscriere se achita 20% din suma totala.

Poți achita prin transfer bancar sau în numerar ori cu cardul la sediul agenției.

Acceptăm vouchere de vacanță emise de Edenred, SODEXO și Up Romania.

 

Locuri disponibile: 22/22

În cazul în care nu se întrunește grupul minim de 8 persoane, turul se anulează. Vom reconfirma turul prin e-mail cu 20 zile înainte de începerea acestuia.

Loading...

Comorile Banatului – Circuit de 4 zile

  •  
  •  
  •  
  •   

Când?

27 mai   – 30 mai 2021

17 iunie – 20 iunie 2021

22 iulie – 25 iulie 2021

 

Ce vedem?

  • Castrul Roman din Drobeta, Cetatea Medievală a Severinului;
  • Muzeul Regiunii Porțile de Fier;
  • Băile Herculane;
  • Morile de apă de la Rudaria;
  • Cascada Biger, Cheile Minișului;
  • Peisajul montan dintre Anina și Oravița parcurs cu trenul;
  • Muzeul Farmaciei din Oravița-dacă este deschis în această perioadă;
  • Cheile Nerei și Tunelurile Turcești;
  • Cetatea Ladislau, Svinița, Cetatea Tricule;
  • Peștera Ponicova;
  • Defileul Dunării din autocar, opțional excursie cu barca pe Dunăre;
  • Mânăstirea din Tismana;
  • Casa Muzeu Constantin Brâncuși din Hobița;
  • Poarta sărutului, Masa tăcerii și Coloana infinitului in Târgul Jiu;

 

*Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

* Programul turului include și drumeții pe munte și este nevoie de încălțăminte adecvată.

Itinerar

Ziua 1

Ziua 1 - 17 septembrie

Plecăm la ora 07:30 din București și ne îndreptăm spre Drobeta Turnu Severin. În jurul orei 13 vom luam masa de prânz la Restaurantul NEST.
Acum plini de energie, vom face prima vizită din turul nostru la Castrul roman.
Castrul roman din Drobeta a fost unul bine organizat, un centru militar și politic ce adăpostea între 500-700 de soldați care asigurau paza podului construit de Apolodor din Damasc. Acești soldați trebuiau să respingă eventualele incursiuni ale dacilor dinspre Sarmizegestusa și din împrejurimi. În zilele noastre se mai văd fundațiile pe o suprafață de 2 hectare, cu cele patru porți laterale, turnuri, depozite de arme, un amfiteatru, băi termale, etc. La câțiva metri de acesta se observă și un picior rămas din Podul lui Traian.
În continuare vizităm Muzeul Regiunii Porților de Fier care acoperă o mare varietate de teme, de la traiul tradițional la istorie, artă, biologie, știință și altele. Secțiunea despre antichitate expune obiecte din cel mai vechi așezământ permanent din Europa, Schela Cladova și alte obiecte din neolitic, epoca bronzului și epoca fierului.
Ultima oprire este la Cetatea Medievală a Severinului, o formațiune dreptunghiulară înconjurată de ziduri și construită între secolele XII-XIV de către cavarerii Ioaniți. De-a lungul timpului, a fost reparată de mai multe ori în urma bătăliilor cu turci, bulgari, tătari care voiau să treacă Dunărea și cu ungurii care atacau Oltenia. Voievozii români și-au disputat și ei întâietatea asupra cetăți cucerind-o sau revendicând-o în răstimpuri. Pentru ea a murit Litovoi, iar Basarab I l-a umilit pe Carol Robert de Anjou la Posada în 1330.
Spre seară ne îndreptăm către Băile Herculane pentru cazare la Diana Resort sau Hotel Afrodita. Cina la hotel și timp liber pentru a vizita împrejurimile.

Ziua 2

Ziua 2 - 18 septembrie

Micul dejun la hotel și la ora 09:00 pornim la drum, prima vizită este la Morile de apă de la Rudăria, care se află în patrimoniul UNESCO ca cel mai mare parc cu mori de apă din România și din S-E Europei. Morile, 22 la număr, datează din secolul XIX și sunt situate pe cursul râului Rudăria.
Morile sunt funcţionale, iar oamenii din sat încă macină grâul ori porumbul aici. De asemenea, putem întra în cateva mori pentru a observa sistemul de funcționare al acestora. Scârţâitul pietrei pe grăunţe parcă acompaniază apa râului care şerpuieşte de la o moară la alta.
Ne continuăm drumul și ajungem la una dintre cele mai cunoscute comori ale Banatului, Cascada Bigăr. Nominalizată drept cea mai spectaculoasă cascadă din lume de către The World Geography din SUA, este formată din apa care cade din Izvorul subteran Bigăr și se varsă în râul Miniș pe un prag stâncos de 8 metri acoperit de mușchi. Urmează Cheile Minișului și apoi Anina.
În Anina luam masa de prâz la liber și la 14:40 luăm trenul spre Oravița pentru a ne bucura de un traseu cu priveliști uimitoare prin munți.
La 16:37 ajungem în Oravița cu trenul și ne cazăm la Hotel Condor sau similar. În jurul orei 19:00 luam cina la hotel.

Ziua 3

Ziua 3 - 19 septembrie

La ora 09:00, după micul dejun la hotel, plecăm pentru a vizita Muzeul de Farmacie din Oravița. Într-o frumoasă clădire de patrimoniu, a funcționat prima farmacie montanistică de pe teritoriul actual al României. A fost fondată în anul 1763 de Edward Winter, când la București stăpâneau încă fanarioții, iar leacurile se preparau în casă. Azi este muzeu și deține o impresionantă colecție de instrumente farmaceutice și medicale, cărți și tratate de specialitate din perioada 1682-1950. Una dintre cele mai impresionante exponate este o casă de marcat veche adusă din Ohio, USA, din secolul XVIII.
Urmează să plecăm spre Sasca Montană, de aici mergem în munți spre Cheile Nerei și Tunelurile turcești. La plecare ne oprim pe drum la Tarabostes Ranch pentru masa de prânz.
Urmează Cetatea Ladislau, Șvinița, Cetatea Tricule, Peștera Ponicova și admirăm Dunărea în drum spre Pensiunea Danubia. În jurul orei 18 ne cazăm la pensiune, se pot face de aici excursii cu vaporașul pe Dunăre pentru cei dornici de o experiență în plus. Cina la liber.

Ziua 4

Ziua 4 - 20 septembrie

După micul dejun la pensiune pornim către Tismana pentru a vizita Mânăstirea, cel mai vechi așezământ monarhal în funcțiune din Țara Românească. Urmează Casa memorială a lui Constantin Brâncuși din Hobița, un monument restaurat în anul 1971 și transformat în muzeu.
Ne îndreptăm spre Târgul Jiu pentru a vizita celebrele sculpturi ale lui Brancuși, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Coloana Infinitului. Masa de prânz la liber.
Turul nostru a ajuns la final, trecem prin Horezu, Râmnicu Vâlcea și în jurul orei 19-20 ajungem în București.

Observatii

Documente necesare călătoriei: carte de identitate valabilă pe toată durata călătoriei.

Persoanele care călătoresc singure și solicită cazare în regim partaj, vor fi cazate în cameră cu una sau două persoane, de același sex, în funcție de numărul persoanelor înscrise. Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neînțelegeri care pot apărea între solicitanții de partaj.

În situația în care partajul nu poate fi completat, în funcție de numărul de persoane înscrise, persoanele care au solicitat cazare în regim partaj nu vor achita suplimentul de cameră single.

Persoanele care doresc să fie cazate singure în cameră vor plăti suplimentul de cameră single.

Transportul este asigurat cu minibus/autocar clasificat, destinat transportului turiștilor în  trafic intern și internațional.

 

Unde vom sta?

Ziua 1- Hotel Diana Resort Băile Herculane 3*** www.dianaresort.ro sau similar

Ziua 2- Hotel Condor în Oravița 3*** www.condorex.ro sau similar

Ziua 3- Pensiunea Danubia în Eșelnița- 3 margarete www.pensiuneadanubia.ro sau similar