Circuit 3 zile – Nordul Bulgariei: De la imperiu la independență - Bulgaria
2 Nopți/ 3 Zile - 250 €
Hotel:
Circuit 3 zile – Nordul Bulgariei: De la imperiu la independență
Veliko Tarnovo, Bulgaria
Transport: Autocar
Cazare: 2 Nopți/ 3 Zile
Pret: Incepand de la 250 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Inclus in pachet:
 • Transport cu autocarul București - Veliko Tarnovo -Vidin - București;
 • Două nopți de cazare cu mic dejun;
 • O masă de prânz - la pachet;
 • Două cine;
 • Ghid însoțitor și materiale informative;
 • Taxe de intrare la obiectivele turistice incluse în program;

Nu este inclus in pachet:
 • Asigurare storno;
 • Cheltuieli personale;

Harta Traseu

Observatii Tarife

Cât costa, când și cum plătesc?

Tariful este 250 de euro/persoană.

Pentru un supliment  de single tariful crește cu 60 de euro/persoană.

Înscrierile încep din momentul lansării programului și se încheie la epuizarea locurilor.

Poți achita prin transfer bancar sau în numerar ori cu cardul la sediul agenției.

 

În cazul în care nu se întrunește grupul minim de 8 persoane, turul se anulează. Vom reconfirma turul prin e-mail cu 8 zile înainte de începerea acestuia.

Loading...

Circuit 3 zile – Nordul Bulgariei: De la imperiu la independență

 •  
 •  
 •  
 •   

Când?

09-11 iulie 2021

Ce vedem?

 • Muzeul Sexaginta Prista, Ruse
 • Muzeul Național al Transporturilor și Comunicațiilor, Ruse
 • Mănăstirea Basarbovo
 • Ivanovo
 • Peștera Orlova Chuka
 • Muzeul închisorii, Veliko Tarnovo
 • Fortăreața Trapezitsa
 • Fortăreața Tsarevets
 • Parcul Skobeley, Plevna
 • The Epopee of Pleven -1877, Plevna
 • Piața Libertății, Plevna
 • Fortăreața Belogradchik
 • Stambol Kapia, Vidin
 • Krastata Kazarma
 • Sinagoga din Vidin
 • Fortăreața “Baba Vida”

*Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

 

Unde stăm?

Yantra Grand Hotel 4* sau similar, Veliko Tarnovo – https://yantrabg.com/

Anna Kristina Hotel 3* sau similar, Vidin – https://annakristinahotel.com/en/

Itinerar

Ziua 1

Ziua 1 - 16.10.2020

Plecăm la ora 08:00 din Bucuresti și ne îndreptăm spre prima noastră oprire din ZIUA 1, Ruse. Orașul Ruse mai poarta și denumirea de “Mica Vienă” datorită arhitecturii Neo-baroc și Neo-Rococo, însă cel mai mare mister al orașului rămâne chiar numele său, în comunitate circulând tot felul de legende care de abia așteaptă să fie împărtășite. Însă, înainte de a ajunge în Ruse, la granița dintre Romania și Bulgaria trebuie să traversam “Podul Prieteniei”, acesta fiind unul dintre singurele doua poduri care conectează cele două țări, al doilea fiind podul de la Calafat, pod pe care îl vom traversa la întoarcerea în țară.
În Ruse vizităm “Sexsaginta Prista” (Portul celor 60 de corăbii), unde sunt expuse ruinele unui vechi castel dac, și “Muzeul Național al Transporturilor și Comunicațiilor”, unde se poate viziona o colecție impresionantă de trăsuri ce au aparținut unor domnitori ca Regele Ferdinand I și Regele Boris III, dar și modele de trenuri scoase de mult din predicție. De asemenea în cadrul „Muzeului National de Transport și Comunicații” vom putea admira fosta stație de tren din Ruse, care este de fapt și de drept prima stație de tren construită în Bulgaria.
Următoarea locație de pe lista noastră este “Mânăstirea Basarbovo” singura mănăstire construită într-o peșteră în Bulgaria ce este încă activă, iar după nici 10 minute ajungem în satul Ivanovo unde vom vizita un grup de biserici și capele sculptate în stâncă, frumusețea locului fiind dată în special de frescele medievale bine conservate. De aici pornim spre următoarea oprire și anume „Pestera Orlova Chuka”, a doua cea mai mare peșteră din Bulgaria și gazdă a peste 14 specii de lilieci. După vizita peșterii ne oprim puțin din drumul nostru pentru a lua masa de prânz în mijlocul naturii, iar apoi pornim din nou la drum.
După-amiază ajungem în orașul „Veliko Tărnovo” , fosta capitală a celui de-al Doilea Imperiu Bulgar. Aici înainte de cazare vom vizita „Muzeul închisorii”, o fostă închisoare bulgară unde au fost închiși și torturați mai multi revoluționari, iar după aceasta ne îndreptăm spre „Fortăreața Trapezitsa”, fortăreață care pe vremuri găzduia zeci de biserici.
În jurul orei 18:00 ne cazăm la hotel, iar cina va fi la restaurantul hotelului în jurul orei 19:00.

Ziua 2

Ziua 2 - 17.10.2020

Luăm micul dejun la hotel, iar apoi ne îndreptăm spre „Fortăreața Tsarevets” pentru o scurtă vizită, una dintre cele mai importante fortificații din Bulgaria, aceasta fiind comparată cu structuri din Roma sau Constantinopol, dar cunoscând un sfârșit tragic după ce a fost incendiată de Imperiul Otoman în urma cuceririi.
Părăsim Veliko Tarnovo și ne îndreptăm spre orașul Plevna, oraș cunoscut în special pentru „Asediul Plevnei” parte a bătăliei din războiul Ruso-Turc.
Ajunși în Plevna, prima noastră destinație este “Parcul Skobeley”, un parc muzeu dedicat eroilor căzuți în timpul războiul Ruso-Turc, putând fi observate tunuri și monumente rusești, dar și morminte ale soldaților bulgari. La ieșirea din parc vom vizita muzeul “The Epopee of Pleven -1877” , construit în 1977 pentru a celebra 100 de ani de la eliberarea Plevnei de sub stăpânirea otomană.
Ultima locație din Plevna este „Piața Libertății”, după care vom lua masa de prânz la liber și ne vom îndrepta spre Belogradchick.
Ajunși în Belogradchik vizităm „Fortăreața Belogradchik”, una dintre cele mai importante fortificații cu scop militar din Bulgaria, ultima dată fiind folosită în acest scop în 1885 pentru Războiul Sârbo-Bulgar.
Ajungem la hotel în jurul orei 19:00, iar după ce ne cazăm luăm cina la restaurantul hotelului.

Ziua 3

Ziua 3 - 18.10.2020

După micul dejun, plecăm spre „Stambol Kapia”, poarta principală a fortăreței din Vidin. La nici 10 min depărtare dăm peste „Krastata Kazarma” sau în traducere „Barăcile în formă de cruce”, fostă facilitate militară a Imperiului Otoman.
Ne îndreptăm spre cea mai importantă fortăreață din Bulgaria, dar în drum ne oprim la fosta Sinagogă din Bulgaria, a doua cea mai mare clădire de acest gen din țară, astăzi fiind însă doar ruine.
Ajungem la „Fortăreața Baba Vida” , singura fortăreață din Bulgaria conservată în întregime.
După această ultimă vizită pornim spre București, dar facem un scurt popas pentru a lua masa de prânz la liber, drumul de la Vidin la Bucuresti fiind unul destul de lung.

Observatii

Documente necesare călătoriei: carte de identitate valabilă pe toată durata călătoriei.

Persoanele care călătoresc singure și solicită cazare în regim partaj, vor fi cazate în cameră cu una sau două persoane, de același sex, în funcție de numărul persoanelor înscrise. Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neînțelegeri care pot apărea între solicitanții de partaj.

În situația în care partajul nu poate fi completat, în funcție de numărul de persoane înscrise, persoanele care au solicitat cazare în regim partaj nu vor achita suplimentul de cameră single.

Persoanele care doresc să fie cazate singure în cameră vor plăti suplimentul de cameră single.

Transportul este asigurat cu minibus/autocar clasificat, destinat transportului turiștilor în  trafic intern și internațional.