Tur de 2 zile Dobrogea de Sud – Ediția 2020 - România
1 noapte/2 zile - >125 €
Hotel:
Tur de 2 zile Dobrogea de Sud – Ediția 2020
Mangalia, România
Transport: Autocar
Cazare: 1 noapte/2 zile
Pret: Incepand de la >125 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Inclus in pachet:
  • Transport cu autocarul București – Cazare în Mangalia– București;
  • O noapte de cazare cu mic dejun;
  • Două mese de prânz;
  • Taxe de intrare la obiectivele turistice incluse în program;
  • Vizită cu degustare la Crama Rasova;
  • Ghid însoțitor și materiale informative;

Nu este inclus in pachet:
  • Asigurare Storno;
  • Taxe si cheltuieli personale.

Harta Traseu

Observatii Tarife

Cât costa, când și cum plătesc?

Înscrierile încep din momentul lansării programului și se încheie la epuizarea locurilor.

Poți achita prin transfer bancar sau în numerar ori cu cardul la sediul agenției.

Acceptăm vouchere de vacanță emise de Edenred, SODEXO și Up Romania.

 

Tariful este valabil pentru un grup de 30 de persoane.

Tariful pentru un grup mai  mic de 30 persoane este de 140 euro.

 

În cazul în care nu se întrunește grupul minim de 8 persoane, turul se anulează. Vom reconfirma turul prin e-mail cu 8 zile înainte de începerea acestuia.

Loading...

Tur de 2 zile Dobrogea de Sud – Ediția 2020

  •  
  •  
  •  
  •   

Numim Dobrogea de Sud tot ce este dincolo de Valea Carasu, de canalul Dunăre-Marea Neagră. Relief mai domol decât cel al nordului, dar mai sălbatic în văi și canioane, sate mici, izolate la baza pereților de calcar, Adamclisi, Azamcea sau Canaraua Fetii: aceasta este Dobrogea de Sud.

Timp de două zile, după ce trecem cu bacul la Silistra, ne vom afunda in istoria Dobrogei de Sud: amuzanta, interactiva, spectaculoasă. Vom vorbi despre Silistra si o vom vizita, vom trece pe lângă Amzacea unde ne vom aminti de eroii din primul război mondial, vom ajunge la Canaraua Fetii – un spectaculos și aproape necunoscut monument al naturii: regatul vulturului hoitar, vom vizita Mangalia și o vom vedea așa cum cum probabil nu am văzut-o niciodată: un mix armonios de civilizații.

Când?

26-27 septembrie 2020

Ce vedem?

  • Silistra
  • Cetatea Durostorum
  • Canaraua Fetei
  • Tropeaum Traiani
  • Mangalia
  • Crama Rasova
  • Cetatea Sacidava

*Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului

Ce avem special în program?

Degustări de vinuri

Unde stăm?

Hotel Royal Boutique 3* Mangalia sau similar

Itinerar

Ziua 1

Ziua 1 -

Plecăm la ora 09:00 si ne îndreptăm spre prima noastră destinație, Silistra din Bulgaria, unde vom ajunge trecând pe Dunăre cu bacul din Călărași. Aici vizităm Cetatea Durostorum, care în traducere înseamnă ,,fortareata de pe colina abruptă” , o așezare getică existentă dinaintea venirii romanilor. Aceasta este așezată printre șiruri întregi de viță de vie ce au fost sădite pe vremuri chiar de către legionarii împaratului Traian.
După vizitarea cetății ne vom opri în jurul orei 13:00 la Curtea dintre vii din Domeniile Ostrov pentru a lua masa de prânz.
Următoarea oprire în jurul orei 15:00 este la Canaraua Fetei-rezervație naturală, un canion cu pereți de calcar, întins pe 20 km, ce începe aproape de Băneasa, pe lânga balta Iortmac și trece în Bulgaria. Stâncile, mușcate de vreme, ascund nișe, hornuri, grote, pesteri, mlaștini. Legenda din zonă spune că într-o zi, pândita de turci, o fată s-a aruncat din susul canaralei în râu. Haiduci și oameni milostivi i-au cautat trupul, învelit în giulgiul alb, printre broaște testoase, vipere cu corn, paianjeni și sacali, unii încă o mai caută.
Urmând cursul Dunarii, ajungem în Adamclisi la Tropaeum Traiani, unul dintre cele mai importante monumente antice din țară, ridicat în cinstea Împăratului Traian între anii 106-109 și reconstruit de arheologi în 1977. Construit pentru a sărbători victoria romanilor asupra dacilor, monumentul de la Adamclisi se afla într-o stare foarte bună, pe suprafața lui fiind vizibile scene din luptele dintre romani și daci, sculptate cu maestrie de artiștii vremii.
Ajungem in jurul orei 19:00 în Mangalia pentru cazare, iar apoi timp liber.

Ziua 2

Ziua 2 -

Luam micul dejun, iar la ora 09:00 plecam în turul orașului Mangalia.Vechiul nume al orașului este Callatis și provine de la o fostă colonie greacă. Pe teritoriul orașului au trăit de-a lungul secolelor diferite popoare: perși, macedonieni, daci, romani, tătari, greci, lipoveni. De aceea, în prezent, populația Mangaliei, la fel ca a mai multor orașe din Dobrogea, este compusă dintr-un mix de români cu un procent semnificativ de turci, tătari, lipoveni.
În oraș vizităm moscheea Esmahan Sultan, cel mai vechi lăcaș musulman din România, ridicată în 1575 unde au fost folosite la construcție pietre din zidul vechii cetăți Callatis.

Lăsăm în urmă Mangalia și pornim spre Crama Rasova pentru o degustare de vinuri specifică zonei și luăm masa de prânz în jurul orei 12:00.
Ultima oprire este la Cetatea Sacidava, ruinele sale având de împărtăşit poveşti fără seamăn. Aici îşi aveau oraşul geţii din tribul Sacilor. În anul 31 î.H, regele get Roles, aliat al împăratului roman Octavian Augustus, l-a ajutat pe acesta să îi învingă pe Marc Antoniu şi pe Cleopatra, în celebra bătălie antică de la Actium.

Sosire în București.

Observatii

Documente necesare călătoriei: carte de identitate valabilă pe toată durata călătoriei.

Persoanele care călătoresc singure și solicită cazare în regim partaj, vor fi cazate în cameră cu una sau două persoane, de același sex, în funcție de numărul persoanelor înscrise. Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neînțelegeri care pot apărea între solicitanții de partaj.

În situația în care partajul nu poate fi completat, în funcție de numărul de persoane înscrise, persoanele care au solicitat cazare în regim partaj nu vor achita suplimentul de cameră single.

Persoanele care doresc să fie cazate singure în cameră vor plăti suplimentul de cameră single.

Transportul este asigurat cu minibus/autocar clasificat, destinat transportului turiștilor în  trafic intern și internațional.