2019 Georgia – legendele și vinurile Caucazului - Georgia
8 zile/ 7 nopți - 1313 €
Hotel:
2019 Georgia – legendele și vinurile Caucazului
Tbilisi, Georgia
Transport: Avion
Cazare: 8 zile/ 7 nopți
Pret: Incepand de la 1313 euro / persoana
Tip oferta: Circuite

Inclus in pachet:
 • Bilete avion București - Tbilisi și Tbilisi - București cu compania TAROM cu bagaj de cală înclus
 • Transportul conform programului
 • Ghid vorbitor de limba engleză
 • Ghid vorbitor de limba română
 • 7 nopți de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele
 • 4 cine conform programului
 • 5 mese de prânz conform programului
 • degustări de vinuri georgiene
 • Master class de gastronomie georgiană
 • Vizită la un producător local în Telavi
 • O sticlă de apă pe zi/persoană
 • Asigurare de călătorie

Nu este inclus in pachet:
 • Băuturile alcoolice din timpul meselor
 • Tipsul pentru ghid și sofer - aprox 7 EUR / zi / pers

Harta Traseu

Loading...

2019 Georgia – legendele și vinurile Caucazului

 •  
 •  
 •  
 •   

În luna mai pornim către leagănul vinului: Georgia. O fascinantă incursiune în cultura, gastronomia și tradițiile unui mic popor de la poalele Caucazului care a supraviețuit, miraculos de cele mai multe ori, a peste 1300 de ani de dominație.

 

Când?

19 – 26 mai 2019 (8 zile/7 nopți)

 

Ce vedem?

Gori – locul unde s-a născut Stalin;

Tbilisi – contrastanta capitală a Georgiei;

Mtskheta – un surprinzător de bine conservat oraș, capitală a regatului Georgiei între secolele III si V;

Shignaghi – unul dintre cele mai fotogenice orașe ale Asiei Centrale;

Regiunea Kakheti – leagănul vinurilor;

Caucazul Mare – peisaje ce taie răsuflarea la 3500 de metri altitudine;

 

Ce avem special în program?

Un masterclass de gastronomie georgiană;

Nouă degustări de vinuri georgiene – peste 45 de vinuri;

Excursie cu jeep-urile în Caucazul Mare;

Povești la un pahar de vin despre începuturile comunismului, despre Stalin, despre imperiile ce au cucerit Caucazul și care mai târziu l-au pierdut, despre originile vinului si despre soiuri de struguri ori metode de vinificare necunoscute în Europa.

 

Cât costă?

1313 EUR /  persoană – loc în cameră dublă

Supliment pentru cazare în cameră single: 247 EUR / sejur

 

Când și cum plătesc?
Înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif și se încheie la epuizarea locurilor.  Diferența de 50 % se achită cel târziu la data de 1 aprilie 2019.

Poți achita prin transfer bancar sau în numerar ori cu cardul la sediul agenției.

 

Locuri disponibile: 10/12

 

Unde vom sta?

Tbilisi – Hotel Laerton **** ( http://www.laerton-hotel.com/tbilisi-hotel.html )

Telavi – Schuchmann Wines Chateau & SPA **** (http://www.schuchmann-wines.com/hotel)

Gudauri – Hotel Carpe Diem**** ( http://carpediem.ge/)

 

Itinerar

Ziua 1

Tbilisi - Duminică, 19 mai 2019

Plecăm din București la 00:30 și vom ajunge în Tbilisi la 04:55.
Vom fi întâmpinați la aeroport de către ghidul nostru local și transferați la hotel.
Luăm micul dejun târziu și ne îndreptăm spre primul tur al orașului.
Vizităm Tbilvino unde vom putea testa diferite tipuri de vin și fabrica Sarajishvili unde vom degusta celebrul cognac georgian.
Petrecem noaptea în Tbilisi – Hotel Laerton
Regim mese : Mic dejun, Cina de bun venit în Tbilisi însoțită de un program folcloric

Ziua 2

Tbilisi - Luni, 20 mai 2019

Plecăm din Tbilisi spre Gori unde vizităm Muzeul Stalin.
Apoi ne îndreptăm spre Chateau Muchrani;
Va urma un masterclass de gastronomie georgiană unde putem învăța cum să gatim Khinkali, pâine georgiană și Churchkela. După asta, o să ne îndreptăm spre masa de prânz și vom avea și o degustare de vin. Ne întoarcem în Tbilisi unde vom avea timp liber pentru restul zilei.
Petrecem noaptea în Tbilisi – Hotel Laerton .
Regim mese : Mic dejun, Prânz

Ziua 3

Mtskheta – Turul Orașului Tbilisi - Marți, 21 mai 2019

Plecăm spre fosta capitală a Georgiei, Mtskheta, un sit istoric recunoscut de UNESCO localizat la intersecția a două râuri și a vechilor rute de schimb de bunuri. Catedrala Svetitskhoveli din Mtskheta este un monument architectural splendid și prima biserică creștină din Georgia, construită în secolul IV și restituită în secolul XI. Este locul înmormântării monarhilor din dinastia Bagrationi a Georgiei. De asemena, o bucată din hainele lui Iisus Hristos este expusă în catedrală.
Vizităm biserica Jvari – construită în secolul 6 – denumită și Biserica Sfintei Cruci , este ridicată în locul unde o cruce sacră de lemn a fost asamblată în secolul IV, așezată pe dealul unde se întâlnesc râurile Mtkvari și Aragvi.
Ne întoarcem în Tbilisi unde vom asista la un tur de oraș de pe ambele maluri ale râului Mtkvari.
Gloria trecutului și a prezentului pot fi văzute în arhitectura combinată ale bisericilor ortodoxe Metekhi, Sioni și Anchiskhati ce se află lângă structurile sovietice și clădirile noi ale Palatului Prezidențial, Casa Justiției, Podul Păcii.
Urcăm Ia cetatea Narikala cu telecabina și vizităm statuia Maicii Georgiei, așezată maiestuos lângă cetate. De la cetate coborâm la bazinul termal de sulf construit în secolele XVII-XVIII în stil arhitectural islamic, situat în "vechiul oraș Tbilisi", numit "Abanotubani" unde sunt construite mai multe izvoare termale de apă sulfuroasă.
Vizităm cascada de lângă grădina botanică și apoi ne continuăm turul prin faimoasa strada Shardeni cu cafenele cochete și primitoare și galerii de artă. Turul ne duce în final pe bulevardul Rustaveli, unde vom fi înconjurați de o atmosferă cosmopolitană iar opera din Tibilisi, Teatrul de Balet, Teatrul Rustaveli, Parlamentul, diferite galerii de artă și cafenele ne vor capta atenția.
Petrecem noaptea în Tbilisi – Hotel Laerton
Regim mese : Mic dejun

Ziua 4

Tbilisi – Bodbe - Sighnaghi – Kvareli - Schuchmann - Miercuri, 22 Mai 2019

Dupa micul dejun la hotel ne îndreptăm spre regiunea Kakheti, faimoasă pentru cele mai bune vinuri din Georgia, recunoscută ca tărâmul vinurilor.
În continuare vizităm mânăstirea Bodbe din St Nino. Potrivit tradiției georgiene, Sfântul Nino a fost martorul transformării poporului din Georgia la creștinism. Mânăstirea Bodbe oferă o atmosferă calmă și liniștită împreună cu priveliștea uimitoare asupra munților din Caucaz.
După ne îndreptăm către Signagi, numit și “orașul iubirii” și vizităm o cramă locală - John Wurdeman “Pheasant’s tears” unde avem vom degusta vinuri Georgiene și vom lua prânzul. Mai târziu mergem în turul de oraș din Sighnaghi, de unde se deschide o spectaculoasă o priveliște panoramică asupra văii Alazani și a munților Caucaz. Orașul a fost înființat în secolul al XVIII-lea și a fost fortificat de un zid de 5 km lungime. Modernul Sighnaghi este un sit arhitectural ce combină design-ul georgian și italian, unde ne putem plimba în parcurile și străzile pietruite, pline de magazine cu meșteșugari locali și tarabe.
Urmează orășelul Kvareli unde vizităm o cramă-tunel numită "Gvirabi". Această vinotecă unică este un tunel cioplit în masivul de piatră al munților caucazieni, unde temperatura naturală medie pe an este de 10-12 ° C. Lungimea acestei construcții este de 7, 7 Km. Vom avea degustare de 4 tipuri de vin aici.
Spre seară ne îndreptăm spre Kisiskhevi.
Cina și cazare în Schuchman Wines Chateau & SPA
Regim mese : Mic dejun, Prânz și cină.

Ziua 5

Schuchmann – Alaverdi – Gremi – Shilda - Joi, 23 Mai 2019

Luăm micul dejun la hotel și pornim la drum spre mânăstirea și academia Ikalto din secolul VI. Urmează o vizită la frumoasa catedrală Alaverdi construită în secolul XI și continuăm turul la o vinoteca locală Chelti din satul Shilda unde vom avea o degustare de vin și vom luăm masa de prânz.
După masă vizităm Mânăstirea Gremi și cetatea regală din secolul al XVI-lea. Ne întoarcem în Kisiskhevi unde vizităm fabrica de vin de la Schuchmann și avem o degustare de vinuri. De asemenea, vom afla despre tradiția de producție a vinului georgian, care este diferită de tradițiile europene.
Regim mese : Mic dejun, Prânz și cină.

Ziua 6

Kisiskhevi – Tsinandali – Telavi – Gudauri - Vineri, 24 Mai 2019

Micul dejun la hotel. Urmează plecarea spre Tsinandali și vizita casei muzeale a prințului Aleksandre Chavchavadze, cu o minunată grădina și pivniță de vinuri, aici degustăm 5 sortimente de vin. Alexander Chavchavadze a moștenit acest sat de la tatăl său, prințul Garsevan, pe valea malului râului Alazany. El a renovat domeniul, a construit un nou palat în stil Italian și o grădină decorativă în 1835. A fost locul unde Chavchavadze își primea frecvent oaspeții străini și îi ospăta cu vinuri fine vechi făcute la moșia Marani, cu muzica și multă voie bună. Familiar cu metodele Europene, Chavchavadze a clădit cea mai veche și vastă cramă a Georgiei, unde a combinat stilul european și cel georgian cu secole de tradiție în producerea vinurilor. Faimosul vin alb sec Tsinandali încă se produce aici.
Urmează un stop în Telavi, unde vom explora centrul istoric.
Prânzul va fi servit la un restaurant local după care urmează degustarea de vinuri în crama Jakeli.
Continuăm turul la familia lui Zaza Kbilashvili, unde vom afla despre tradiția locală Qvevri de a face vin în oale mari de lut, gustăm vinuri de casă și Chacha.
În final, mergem la Gudauri, cea mai bună stațiune de schi din Georgia.
Regim mese : Mic dejun, Prânz și cină.

Ziua 7

Gudauri – Kazbegi – Tbilisi - Sâmbătă , 25 Mai 2019

După micul dejun, mergem în Kazbegi. Din centrul Kazbegi-ului, ne îndreptăm către frumoasele văi și păduri pentru a vizita Biserica Sfânta Treime, situată la 2170m. O sa vedem , de asemenea, unul dintre cei mai înalți ghețari din Caucaz - Mt Kazbegi (5047m).
Luăm masa de prânz la un restaurant local din Kazbegi.
Ne întoarcem în Tbilisi iar pe drum trecem pe la castelul Ananuri și rezervorul de apă Jinvali de o frumusețe uimitoare.
Degustare de vin la un un bar de Vinuri local numit 8000 Vintages.
Înnoptare în Tbilisi Hotel Laerton.
Regim mese : Micul dejun și Prânz

Ziua 8

Tbilisi - Duminică, 26 Mai 2019

Plecare cu avionul spre Bucuresti la 05:45 ora locala Georgia si ajungem la 06:30 ora locala a României.

Observatii

Orar zbor:

19.05.2019 Bucuresti – Tbilisi  00:30 – 04:50

26.05.2019 Tbilisi – Bucuresti 05:45 – 06:30

 
În caz de retragere se vor percepe următoarele penalizări:
– cu 46 zile înaintea datei plecării, 200 euro.
– intre 30 – 16 zile înaintea plecării: 40% din valoarea pachetului
– intre 15 – 20 zile înaintea plecării: 80 % din valoarea pachetului.
– cu mai puțin de 15 zile înaintea plecării: penalizare 100%.

 

 • Tariful este valabil pentru un grup minim de 16 turiști.
 • În situația în care grupul va fi între 10 și 15 turiști se va mai percepe un supliment de 80 EUR / persoană.
 • În situația în care până la data de 1 martie nu se va întruni un grup minim de 10 persoane, turul se va anula.

Acte necesare:

 • pașaport valabil 6 luni de la data întoarcerii. Nu se acceptă pașaport temporar.